Covid-19

Comunicat oficial
______________________________________________________
Data: 13.03.20
Ski Andorra en nom de totes les estacions d’esquí andorranes comunica que els seus camps de neu romandran tancats a partir del dia 14 de març davant la necessitat d’elevar la precaució i evitar al màxim el risc de contagi del coronavirus COVID-19.
Les estacions prenen la decisió com a mesura de responsabilitat i donen per finalitzada la temporada amb el desig de tornar a la normalitat el més aviat possible. La salut dels nostres clients, treballadors i població en general està per sobre de qualsevol altra circumstància.
Volem agrair a tots els clients que ens han acompanyat aquesta temporada i esperem dóna’ls-hi aviat una nova benvinguda.

TANCAMENT DE LA TEMPORADA 

Prenent consciència de la situació actual i amb l’objectiu de garantir la seguretat dels clients així com de tot l’equip de l’estació, Vallnord – Pal Arinsal ha decidit finalitzar amb la temporada d’hivern aquest divendres 13 de març. 

 

REEMBORSAMENT DE LES RESERVES

Si disposes d’una reserva a partir del 14 de març, Vallnord – Pal Arinsal es compromet  a reemborsar íntegrament totes les reserves (rebudes a través de la seva botiga en línia) previstes des del 14 de març i fins al 13 d’abril, en els millors terminis possibles.

 

A QUIN CONTACTE EM PUC DIRIGIR

Pots fer-ho per email a shop.palarinsal@vallnord.com o trucant al +376 878 000

 

COM S’EFECTUA LA DEVOLUCIÓ? 

Les devolucions s’efectuaran per ordre d’entrada prevista i inici dels serveis reservats. El mitjà de retorn serà l’ingrés al compte bancari associat a la tarja de crèdit amb la que es va efectuar la compra en línia.

La infecció

 

Com es transmet

Una persona infectada per COVID-19 pot transmetre el virus mitjançant gotes respiratòries en tossir o esternudar. Una altra persona pot infectar-se quan alguna d’aquestes secrecions li entra per la boca, el nas o els ulls. També pot infectar-se en tocar alguna superfície contaminada amb aquestes secrecions i després tocar- se els ulls, la boca o el nas. Si les persones estan a una distància superior a un metre és poc probable la transmissió de la infecció.

Un dels vectors privilegiats de la transmissió del virus és el contacte de les mans no rentades.

 

Període d’incubació

El període d’incubació de la malaltia s’ha estimat entre 2 i 12 dies, però pot ser de fins a 14 dies.

 

Manifestacions clíniques

La majoria de persones amb COVID-19 presenten simptomatologia lleu i es recuperen. Els símptomes de la malaltia es manifesten per febre, tos o dificultats respiratòries (una persona que no presenta cap dels símptomes de la malaltia no la contagia).

Algunes persones, principalment les més grans de 60 anys i les que presenten patologia prèvia, poden desenvolupar un quadre més greu que requereixi ingrés hospitalari.

Mesures d’higiene bàsiques

 

Com que la transmissió del COVID-19 és a través de la tos o els esternuts de persones amb la malaltia o per tocar superfícies contaminades amb les mans i, a continuació, tocar-se els ulls, els llavis o el nas, la prevenció es basa en la interrupció de la cadena de transmissió mitjançant mesures d’higiene bàsiques.

 

En concret, les accions que s’han de garantir són:

  • Mantenir els espais de treball nets.
  • Les superfícies (taules) i els objectes (telèfons, teclats, poms de portes, botons d’ascensors, etc.) s’han de netejar amb desinfectant regularment, preferiblement cada dia.
  • Promoure el rentat de mans freqüent dels treballadors i dels clients.
  • Permetre que el personal i els clients tinguin accés a espais en els quals es puguin rentar les mans amb aigua i sabó.
  • Rentar-se les mans: les mans s’han de rentar sovint amb sabó durant 15-30 segons, i sobretot després de tossir, esternudar o anar al lavabo i abans de menjar.
  • Promoure la higiene respiratòria: Importància de la higiene respiratòria (tapar-se la boca i el nas en esternudar o tossir amb un mocador de paper d’un sol ús, o amb el colze si no se’n té)
  • Afavorir l’accés a mocadors d’un sol ús al lloc de treball.
  • Utilitzar mitjans de comunicació alternatius (reunions informatives, recordatoris a la intranet, etc.) per promoure aquestes mesures.