Nou protocol d’accés a les estacions d’esquí d’Andorra Temporada 2021/22

Nou protocol d’accés a les estacions d’esquí d’Andorra Temporada 2021/22

El certificat COVID és obligatori per accedir a les estacions d’esquí d’Andorra

El control d’accés amb certificat COVID s’amplia a la totalitat dels espais dels dominis esquiables, tant per a la pràctica esportiva inclòs esquí de muntanya, raquetes i altres activitats així com per accedir als remuntadors, restaurants i espais tancats 

Ski Andorra comunica que fruit de l’evolució de la situació epidemiològica relacionada amb la COVID-19,  i amb l’objectiu de salvar la temporada, el certificat COVID serà obligatori per accedir a les estacions d’esquí andorranes, tant per a la pràctica esportiva inclòs esquí de muntanya, raquetes i altres activitats així com per accedir als remuntadors, restaurants, escoles i la resta d’espais coberts del domini.

Les estacions faran controls amb l’objectiu de garantir la seguretat del clients i treballadors. Es podrà acreditar la immunitat a partir de 16 anys  mitjançat una de les següents opcions:

– Certificat de vacunació: amb les dues dosis des de fa més de 14 dies o haver passat la malaltia fa més de 6 mesos i haver rebut una dosi de la vacuna fa més de 14 dies.

Certificat de recuperació conforme s’ha superat la COVID-19 en els últims 6 mesos.

Certificat de prova diagnòstica negativa, que haurà de ser una PCR o TMA feta les darreres 72 hores o un test ràpid d’antígens negatiu fet les 12 hores prèvies.

Les estacions es reservaran el dret de denegar l’accés o retirar el forfet a tot aquells clients que no puguin acreditar la certificació COVID obligatòria o no compleixin els requisits. Amb aquesta mesura, les estacions d’esquí d’Andorra volen garantir la màxima seguretat als seus clients i treballadors, i garantir la temporada d’esquí.

D’acord amb les disposicions legals vigents en l’actualitat i complementàries, les estacions mantenen un conjunt complet de mesures destinades a garantir la salut i la seguretat dels seus clients, del seu personal i de la població local.

  • Serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o bé amb un tapacoll homologat, per a tots els majors de 6 anys als remuntadors, a les zones d’espera i als embarcaments de les instal·lacions mecàniques.
  • Serà obligatori l’ús de la mascareta en espais tancatsedificis i zones comunes com restaurantsescolesbotigues i taquilles per a les persones més grans de sis anys.
  • En agrupament de persones, les trobades seran d’un màxim de 6 persones a l’interior i 10 a l’exterior.
  • No serà necessari cobrir el rostre durant el descens en la pràctica l’esquí i l’snowboard però sí que és recomanable.
  • Es recomana la compra i reserva online als webs de les estacions per evitar el pas per taquilles.
  • No es limitarà la capacitat als remuntadors mecànics oberts i ventilats.
  • La capacitat als remuntadors tancats se sotmetrà a la normativa que estableixi el Govern d’Andorra pel que fa al transport públic en cada moment.
  • S’instauraran mesures de distanciament social en els punts més crítics.
  • Aforament podrà ser limitat als espais tancats com son els restaurants, les escoles, les botigues o els lloguers de material, on es recomana, a més a més, el distanciament de com a mínim 1,5 metres entre persones.
  • Es reforçarà el servei de neteja i desinfecció d’espais comuns.
  • S’instal·laran nous sistemes de filtratge de l’aire en els conductes de la calefacció.
  • Hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a la zona d’embarcament dels telecabines i els edificis i restaurants de l’estació
  • Es reforçarà l’auto venda i, a tal efecte, s’han incorporat noves màquines de venda i recollida de forfets als diferents accessos a l’estació.
  • Recomanació de pagament contactless i s’instal·laran sistemes de caixes automàtiques de cobrament en efectiu per evitar la manipulació d’efectiu per part del personal.
  • Es recomana l’ús de les aplicacions mòbils de les estacions per mantenir-se informat i consultar el mapa de pistes, que funcionen sense connexió a Internet.
  • També per a reserves prèvies als restaurants a la carta, on es prioritzarà el servei als clients amb reserva per controlar els aforaments.

 

Aquestes mesures han estat anunciades el 30/11/2021 amb una vigència de 15 dies i s’aniran adaptant en funció a l’evolució de la situació Sanitaria.

 

Consultar ara tots els protocols COVID de l’estació